به گزارش مشرق، برانکو ایوانکوویچ سرمربی پیشین پرسپولیس که حالا هدایت تیم ملی عمان را برعهده دارد، روز گذشته در مصاحبهای تفصیلی در مورد مسائل مختلف از جمله شکایت از باشگاه محبوب خود به صحبت پرداخت. او سه مرتبه تأکید داشت مسئولان باشگاه او را مجبور به شکایت کردند وگرنه خودش بارها قصد داشت تا با توافق، این پرونده را حل کند ولی مسئولان باشگاه نسبت به این شرایط، کاملاً بیتفاوت بودند تا در نهایت کار به شکایت به فیفا و اخذ حکم علیه پرسپولیس بکشد.
مشکلی که حل نمیشود
برانکو میگوید دیگر راهی برای بازگشت به عقب نیست زیرا پول زیادی برای جذب وکیل و همچنین تشکیل پرونده در کمیته انضباطی و کمیته تعیین وضعیت مربیان و بازیکنان فیفا پرداخت کرده و به همین علت، روند قانونی پرونده در حال انجام است. این پرونده بدون ورود پول و با توافقهای زبانی، حل نمیشود زیرا وکلای برانکو برای ساختن کارنامهای بهتر، تمام تلاش خود را به کار گرفتهاند تا پرسپولیس را شکست دهند. اتفاقاً آنها رأی اولیه و ثانویه را دریافت کردهاند و حالا در انتظار رأی نهایی از سوی دادگاه حکمیت ورزش یا همان دادگاه CAS هستند تا کار را تمام کنند.
مدیران پرسپولیس پاسخگو باشند
اولین قرارداد برانکو در زمان قائممقامی محمدحسین نژادفلاح منعقد شد و سپس باشگاه را به علیاکبر طاهری سپردند. حمیدرضا گرشاسبی پس از طاهری وارد عمل شد و باشگاه در زمان مدیریت گرشاسبی به فینال آسیا رسید. در نهایت ایرج عرب مدیریت را برعهده گرفت و با رفتار و گفتارش، زمینهساز جدایی برانکو شد. اتفاقی که هواداران پرسپولیس را برای ۱۰ روز به محل دفتر باشگاه و مقابل در وزارت ورزش کشاند تا صدای اعتراضشان به آسمان برسد. نوبت بعدی به محمدحسن انصاریفرد رسید تا به شکایت اولیه برانکو ورود کند، اما او هم توانایی حل پرونده را نداشت و در نهایت، مهدی رسولپناه آمده که فعلاً کار خاصی برای توافق با برانکو یا رفع خطر از شکایت او انجام نداده است. هیچ یک از این مدیران، خود را بابت رفتاری که با برانکو داشتند یا عدم مسئولیتپذیری برای تسویه حساب با این مربی، مقصر و پاسخگو نمیدانند و این موضوع، اصلیترین مشکل برانکو و البته هواداران پرسپولیس است.
بیشتر بخوانید:
برانکو: گفتم از پولی که خودم به دست آوردم، حقم را بدهید
پاداش آسیایی چه شد؟
برانکو در این مصاحبه از مدیران باشگاه خواست تا از همان محل درآمدزایی بابت پاداش رساندن تیم به فینال لیگ قهرمانان آسیا، با او تسویه حساب کنند. منظور برانکو، اتفاقات شیرین مالی است که در سال ۲۰۱۸ برای باشگاه رقم خورد و او توانست با دست خالی و پنجرههای بسته نقل و انتقالاتی، پرسپولیس را به فینال برساند. افتخار رسیدن به فینال، یک سوی ماجراست، اما طبق آمارهای رسمی از سوی کنفدراسیون فوتبال، سرخپوشان پایتخت به خاطر همین اتفاق مهم، حدود ۳ میلیون دلار پاداش گرفتند، اما هرگز با برانکو تسویه حساب نکردند.
حساب و کتاب پاداشها
باشگاه پرسپولیس جدا از تمام درآمدهایی که به خصوص از راه اسپانسرینگ دارد، در دو سال گذشته پاداشهای فراوانی بابت درخشش در آسیا نصیب خود کرده است. فقط در همان سال ۲۰۱۸، در مرحله گروهی توانست ۲۹۰ هزار دلار به دست بیاورد. این رقم بابت ۴ برد و یک تساوی به همراه هزینه دو سفر بود. در مرحله یکهشتم نهایی ۱۰۰ هزار دلار و یکچهارم نهایی هم ۱۵۰ هزار دلار به چنگ آورد و پیروزی برابر السد قطر در نیمهنهایی صاحب ۲۵۰ هزار دلار دیگر شد. در نهایت صعود به فینال برای این باشگاه ۲ میلیون دلار داشت و، چون پرسپولیس نایبقهرمان شد، درآمد باشگاه به ۴ میلیون دلار نرسید. طبق ادعای نزدیکان باشگاه، این رقم که در مجموع حدود ۲ میلیون و ۹۱۰ هزار دلار به علاوه هزینه سفرها و اسکان تیمهاست، به فاصله دو ماه پس از اتمام بازیها به باشگاه تعلق گرفت، اما از آن زمان تا امروز مشخص نشد این پول کجا رفت و چطور هزینه شد. کاش یک ارگان خاص به صورت شفاف به دنبال موشکافی درآمدهای دلاری و محل هزینه آنها میرفت تا شاید با این کار، بخش دیگری از واقعیتها، روشن میشد.
تسویه با یکسوم پاداشها
در نهایت اینکه پرسپولیسیها حدود ۳ میلیون دلار درآمدزایی داشتند، اما حکم فیفا تنها یک میلیون و ۵۵ هزار دلار علیه باشگاه بود. یعنی با یک حساب و کتاب ساده، حدود یکسوم از این پول که فقط درآمد حاصل از پاداشهای آسیایی است، اگر به دست برانکو میرسید، او رضایت میداد و باز هم در پرسپولیس میماند، اما مدیران پرتعداد و پرمدعای باشگاه همین کار ساده را هم انجام ندادند و او رفتنی شد؛ بدتر اینکه از باشگاه شکایت کرده و نزدیکان پرسپولیس میگویند قطعاً برنده این پرونده است.